Att planera för smidesgrindar

Ett Stängselsystem är behöver väl genomtänkta portar och grindar för att fungera optimalt. Många gånger krävs fler än en grind för att få en smidig inpassage för alla behov.

Grindens placering och bredd

När du planerar för smidesgrindar finns det några saker som är bra att känna till och ta hänsyn till. Det gäller till exempel hur du planerar för lutande underlag och sträckor med specialmått. Alla grindar finns i ett antal standardmått, men du kan också specialbeställa grinden för att få exakt de mått du önskar.

Grindens öppning

Det finns flera olika grindar att välja mellan, som alla ger en snygg och obehindrad ingång till fastigheten. Tänk på att noga ange åt vilket håll din grind ska öppnas, samt om den ska vara vänster- eller högerhängd. En grind kan monteras var som helst, så länge det finns plats att öppna den ordentligt. För infarten är en skjutgrind ofta ett bra alternativ eftersom den tar nästintill ingen plats. Grinden skjuts på stängslets utsida och tar inte i marken. 

Grindstolpar

Hur ska din grind monteras? Stålstolpar och murade stolpar ger olika intryck men fungerar lika bra.

Hur gör jag?

När du vet vad du vill ha och hur du vill ha det är det dags att spara ner filen Planera ditt smidesstaket (se nedan) och skriva ut den. Gör en enkel ritning direkt på dokumentet och fyll i uppgifter om modell och mått.

Scanna eller fotografera dokumentet och skicka det till oss via mail, mms eller fax, så återkommer vi med en offert.